torsdag 20 augusti 2009

The Utterly Nonsensical C.H.U.D. Interlude!


Även om det torde vara tvärtom nuförtiden så har jag alltid, rent historiskt, intresserat mig för och velat få se min gamle polares filmer som han lyckades få hem som barn och titta på långt innan jag själv ens fick VHS-maskin själv... Sen många år har man hört hur han blev skraj för ditten och datten, men vi har sällan kunnat sluta oss till vilka filmer det var, sådana som sedan försvann från hyrställena när man själv skulle igång med filmtittandet (fast då var det ju Polisskolan och James Bond som gällde; fasen att man kunde bli redig i huvet trotts allt ;-)...

Undantaget är filmen C.H.U.D. ((1984): fritt översatt: "människotuggande alien-freaks som diggar luffarlyor") som vi listade ut snabbt när han körde sin story om nån käring och en hund och några glödande slemmisar... Vet att jag hade denna på bandsallad till slut - ocensurerad! Eller hade det någon betydelse förresten? I vilket fall så ville jag ha den nu på dvd med ny och fin utgåva... och så hade polaren förhört sig om jag skaffat den så vi kanske kunde se den: "Ja, men det är nog reg.1 så du får hänga med hem till mig då..."

Nu tog jag och såg den i förväg, men frågan är helt klart... igen -- "What's the fuss?" Jag kan inte säga att filmen är dålig; det är något som fängslar en lite ... Ändå är den så väldigt lång och seg, kan jag tycka ... och det är knappt att det finns varken blod eller så mycket kroppsdelar och kannibalism i den. Sen att inte ens huvudpersonens "kollega" visar något överhuvudtaget i duschen får denna lilla tramshistoria att försöka verka seriös... eller? Sen när allt plötsligt tar slut och man funderar på vad de fula jävlarna tog vägen så... Äh, jag kommer inte ihåg... Får se på kommentarspåret på nästa gång... Eller så ber jag polaren att vi tömmer whiskyn en gång för alla... För varför verkar jag gilla denna filmen ändå? Är det nostalgi? Det är ju inte lite tarmar och ett huvud... och inte den ursega 2/3-delen ... Kan det vara de riktigt coola monstrena i kloakerna då? BINGO!!!2 kommentarer:

  1. Den är ju välgjord och välspelad, men som du säger: den är ganska seg och levererat inte så mycket coolt. Man får se för lite av monstrena också tycker jag.

    Men givetvis äger jag den på dvd :)

    SvaraRadera
  2. Jo, den är bra gjord och utförd ... för välpolerad, även om Stern är med och försöker köra filmen i sank. Den känns varken som skräck eller komedi, men något är det iallafall. I värsta fall får väl polaren ta över den; den verkar vara regfri ;-)

    SvaraRadera